Kilder

Denne oversigt over udvalgte kilder er forskellig med hensyn til dybde, saglighed og seriøsitet. I Tai Chi Chuan og Qigong litteraturen henvises ofte til klassikere, dvs. gamle visdomstekster der underbygger og støtter bevægelsessystemernes virke.

Vi har valgt at henvise til seriøse kilder som f.eks. enkelte klassikere, mens hovedvægten er lagt på lettere værker (oversigtslitteratur, bibliografier, billedeillustration mv.), der giver en inspirerende og let tilgang til emnerne.

Den studerende, som vil gå mere i dybden, henvises til selv at opsøge de klassiske tekster.

Litteratur

Yang Family Secret Transmissions af Douglas Wile
Yang Family Secret Transmissions

Af Douglas Wile

Denne bog er måske det tættest man kommer på en bibel inden for Yang stil Tai Chi Chuan (Dette skal ikke tages for bogstaveligt).

Flere af de helt grundlæggende klassikere er samlet heri. Der er billeder af Yang Chen Fu, som laver applikationer fra Formen, og kommenterer bevægelsernes dybere betydning. Der er desuden samlet flere bidrag fra mestre, hvor Tai Chi Chuan belyses igennem skrift.

Bogen er god at vende tilbage til igen og igen i takt med, at ens erfaring og forståelse af Tai Chi ændres.

En introduktion til T'ai Chi Ch'uan Yang stilen af Knud Erik Andersen
En introduktion til T'ai Chi Ch'uan Yang Stilen

Af Knud Erik Andersen

Når vi starter til Tai Chi er der mange ting vi skal lære. Fodstillingerne skal på plads, bevægelserne skal være stabile og korrekte, hvor skal vi kigge hen osv. Vi ønsker også at kende lidt til historien, og hvad det egentlig er, vi er ved at lære.

Knud Eriks bog om Tai Chi er en god støtte de første år, man træner. 1. del af Formen bliver gennemgået, og der er lidt historie, som sætter Tai Chi i en sammenhæng. Alle der starter på Tai Chi Yang stil kan have glæde af denne bog.

The Tai Chi Journey af John Lash
The Tai Chi Journey

Af John Lash

Hvad er Tai Chi? På et plan er det en form for kinesisk motion men i virkeligheden er det meget mere. Bogen bruger en række udvalgte vers fra Tao Te Ching til at fortælle om traditionerne, filosofien og essensen af T'ai Chi som en vej (Tao).

Tao Te Ching af Lao Tzu er en klassiker ind for taoisme, og Tai Chi har fået meget af sin visdom herfra. Tao Te Ching og The Tai Chi Journey er fantastiske gode bøger, hvis du er interesseret i filosofien bag Tai Chi.

Vejen til energi af Kam Chuen Lam
Vejen til energi

Af Kam Chuen Lam

I Tai Chi Chuan hører stående meditation til grundtræningen. "Vejen til energi" gennemgår, udover en Qigong bevægelsesserie, hvad standing eller "At Stå som et Træ" er, og nogle af teknikkerne, der ligger til grund for denne meditations teknik. En virkelig flot og meget inspirende bog til både Tai Chi og Qigong udøvere med over 100 illustrationer og detajlerede forklaringer til en serie af stillinger.

Hara Menneskets Midte af Karlfried Graf von Dürckheim
Hara Menneskets Midte

Af Karlfried Graf von Dürckheim

Alle der arbejder med bevægelse burde læse denne bog. På flere hundrede sider skriver forfatteren indsigtsfuld om vores fysiske midte (lige under navnen), hvorfra alt bevægelse og stabilitet stammer.

Centrets indflydelse på menneskets liv bliver anskuelig gjordt på en meget flot og inspirende måde.

Andet

Nuets kraft af Eckhart Tolle
Nuets kraft

Af Eckhart Tolle

Ved at have kontakt til stilheden, får du også en dybere kontakt til dig selv.

Echardt Tolle er med rette en af de mest populære spirituelle lærere i verden i dag. Hans visdom er enkel, men uundværlig. Bogen kan bruges direkte i ens hverdag, og alle Tai Chi udøvere kan have glæde af denne bog, da den hjælper en til at være ét med livet og ét med nuet.

Magasiner

Nogle af de magasiner og tidsskrifter, der findes om Tai Chi og Qigong.

Tai Chi Nyt

Tai Chi Nyt er et dansk tidsskrift om Tai Chi. Bladet udgives ikke længere, men de gamle numre kan læses gratis her .

Knud Erik Andersen, mangeårig udøver af Tai Chi, var en af hovedkrafterne bag Tai Chi Nyt. Du kan læse mere om Knud Erik Andersen her , hvor du også kan finde mange interessante oplysninger om Tai Chi.

Into Mountains, Over Streams

International online tidsskrift om Tai Chi og Qigong. Du kan læse mere her .

Qi Magazine

International magasin om Qigong og kampsport. Bladet udgives ikke længere, men du kan læse og downloade de gamle numre her .

Tai Chi Magazine

Tai Chi Magazine bliver udgivet af det amerikanske forlag Wayfarer, som også udgiver bøger om Tai Chi og Qigong. Du kan finde magasinet her .

Webdesign: www.designerbird.dk

TaiChiForm • Tai Chi og Qi Gong undervisning • Oehlenschlægersgade 56, 1. th. • 1663 København V • Tlf. nr.22 90 08 66 • E-mail: stigklar@yahoo.dk