At gøre sit bedste

Min far, som er godt op i alderen, havde besøg af en tv-reperatør, fordi hans tv-boks stod og arbejdede, men der var ikke noget ordentlig billede på skærmen. Da tv-reperatøren bukker sig ned for at se på den lille boks, spørger min far ham undrende:

Hvorfor står boksen sådan og blinker hele tiden?

Den arbejder. Den stå og gør sit bedste for at løse problemet, svarede tv-reperatøren venligt.

Og bang, der gik en prås op for min far. Den gør sit bedste, det er jo ligesom alt i naturen!

Fantastisk tanke, at alt i naturen gør sit bedst hele tiden.

Det kan godt være, at det ikke lykkes for det lille træ at komme op igennem flisetorvet, men den gør sit bedste, og af og til lykkes det. Eller musen som passer på sine unger, eller bakterierne som sidder på karkluden osv. osv. Det gør sit bedste hele tiden, også selvom det ikke altid lykkes.

Vi mennesker er nok undtagelsen fra denne regel. Ganske vist arbejder huden som det største organ så godt, som den kan, og hjertet gør sit bedste for at slå rigtigt, og neuronerne i vores hjerne prøver at regne det hele ud. Men gør vi mennesker vores bedste?

I Tai Chi forsøger vi at følge reglen: At gøre vores bedste, og på den måde være mere i harmoni med naturen. Sikke en kraft og velvære vi får adgang til, når det tilnærmelsesvis lykkes for os.

God træning;-)

Stig
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>